دوره 6، شماره 2 - ( 6-1396 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farhadi P, Soosani J, Erfanifard S Y. Analyzing Spatial Pattern of Fagus orientalis Lipsky. Species in Hyrcanian Forests by Angular Indicators (Case Study: Nave Asalem- Guilan Forests). Iranian Journal of Applied Ecology 2017; 6 (2) :1-14
فرهادی پیمان، سوسنی جواد، عرفانی‌فرد سید یوسف. تحلیل الگوی پراکنش مکانی گونه راش شرقی (Fagus orientalis Lipsky) در جنگل‌های هیرکانی با استفاده از شاخص‌های زاویه‌ای (مطالعه موردی: جنگل‌های ناو اسالم گیلان) . بوم شناسي كاربردي. 1396; 6 (2) :1-14

گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان
در مدیریت جنگل، آگاهی از ویژگی‌های بوم‌ شناختی درختان در یک توده از اهمیت بالایی برخوردار است. نخستین گام در کسب این آگاهی، شناخت الگوی مکانی درختان است. بنابراین با توجه به اهمیت اقتصادی و زیست محیطی گونه راش در ناحیه رویشی هیرکانی، در این پژوهش الگوی مکانی این گونه مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق پنج قطعه نمونه یک هکتاری در تیپ راش جنگل‌های ناو اسالم استان گیلان که از لحاظ شرایط محیطی همگن بودند، به‌طور تصادفی آماربرداری شدند. سپس با اندازه‌گیری زاویه بین درختان راش و با استفاده از شاخص‌های زاویه یکنواخت، میانگین جهت، میانگین زاویه‌ها و کلارک و اوانز به تحلیل الگوی پراکنش مکانی درختان راش پرداخته شد. نتایج نشان داد که الگوی پراکنش راش در این پژوهش به‌صورت کپه‌ای متمایل به تصادفی است و استفاده از سه شاخص زاویه یکنواخت، میانگین جهت و کلارک و اوانز در کنار یکدیگر نتایج بهتری را جهت تعیین الگوی مکانی درختان ارائه می‌کنند. همچنین استفاده از شاخص‌های زاویه‌ای علاوه بر دقت بالا، با توجه به عدم نیاز به اندازه‌گیری فواصل بین درختان منجر به بالا بردن سرعت تعیین الگوی مکانی توده‌های جنگلی می‌شود.