دوره 6، شماره 1 - ( بوم شناسی کاربردی 1396 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 55-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafarian Z, Kargar M. Comparison of Random Forest (RF) and Boosting Regression Tree (BRT) For Prediction of Dominant Plant Species Presence in Polour Rangelands, Mazandaran Province. Iranian Journal of Applied Ecology 2017; 6 (1) :41-55
جعفریان زینب، کارگر منصوره. مقایسه مدل‌های جنگل تصادفی (RF) و درخت رگرسیون تقویت شده (BRT) در پیش‌بینی حضور گونه‌های غالب مرتعی در مراتع پلور، مازندران . بوم شناسي كاربردي. 1396; 6 (1) :41-55

گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

برای انجام این تحقیق، مراتع پلور در استان مازندران با مساحت حدود 2017 هکتار انتخاب شد. هدف پژوهش پیش‌بینی حضور گونه‌های غالب مرتعی با استفاده از مدل‌های جنگل تصادفی (RF) و درخت رگرسیون تقویت شده (BRT) در منطقه مورد مطالعه بود. نمونه‌برداری از پوشش گیاهی و خاک به‌صورت تصادفی- مساوی انجام شد. 12 واحد کاری در منطقه به‌دست آمد که در هر واحد نمونهبرداری عوامل اقلیمی، توپوگرافی و خاکی اندازه‌گیری شدند. پنج گونه غالب در منطقه Astragalus ochrodeucus، Ferula gumosa، Thymus kotschyanus، Onobrychis cornata و Agropyron repens تشخیص داده شد. برای بررسی ارزیابی مدل‌ها از روش Ten-fold در بسته (caret) استفاده گردید. همچنین برای ارزیابی عملکرد پیش‌بینی مدل از ضرایب آماری AUC، Kappa و TSS استفاده شد. نتایج نشان داد که در مدل RF متغیر‌های پتاسیم و آهک بیشترین اهمیت را در حضور گونه‌های گیاهی داشتند. در مدل BRT نیز سیلت و جهت بیشترین اهمیت را در مدل داشتند. نتایج حاصل از عملکرد مدل‌های BRT و RF نشان داد که بالاترین AUC در مدل BRT مربوط به حضور گونه Agropyron repens به میزان 76/0 و در مدل RF مربوط به گونه Onobrychis cornata بوده است. از مدل‌های پیشنهادی می‌توان برای معرفی گونه‌های مناسب در برنامه‌های اصلاحی مرتعی استفاده نمود.