دوره 8، شماره 1 - ( 3-1398 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 32-19 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه رامین اهواز
چکیده:   (5144 مشاهده)
جایگزینی روش متداول برداشت نیشکر (سوزاندن مزرعه قبل از برداشت) با روش برداشت سبز می­تواند یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر پایداری تولید نیشکر و حفظ تعادل اکولوژیکی در منطقه خوزستان باشد. به­ منظور بررسی امکان برداشت سبز نیشکر و اثرات آن بر شاخص­های زراعی و فیزیولوژیکی ارقام نیشکر، آزمایشی در کشت و صنعت امام خمینی واقع درشمال خوزستان در سال زراعی 1395-1394 اجرا شد. آزمایش به­ صورت کرت­های خرد شده بر پایه بلوک­های کامل تصادفی که ارقام نیشکر زودرس (CP48-103)، میان‌رس (CP69-1062) و دیررس (CP73-21) به­عنوان کرت اصلی و پنج روش برداشت و عملیات راتونینگ به‌عنوان فاکتور فرعی با چهار تکرار درنظر گرفته شد. نتایج مقایسه میانگین­ها نشان داد، برداشت سبز بر بیشتر صفات زراعی نیشکر اثر منفی داشت. عملکرد در روش برداشت سبز به‌طور متوسط 12/5 درصد در مقایسه با روش متداول کاهش یافت. از طرف دیگر در روش­های برداشت سبز حجم آب مصرفی کاهش قابل ملاحظه­ای (10 هزار متر مکعب در هکتار) داشت. با توجه به معضل اساسی آب در کشور و بخش کشاورزی برداشت سبز نیشکر می‌تواند نقش مهمی در پایداری اکوسیستم و تولید نیشکر در خوزستان داشته و موجب بهره‌برداری بهتر از منابع شود.
متن کامل [PDF 1802 kb]   (3696 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.