جایگزینی روش متداول برداشت نیشکر (سوزاندن مزرعه قبل از برداشت) با روش برداشت سبز میتواند یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر پایداری تولید نیشکر و حفظ تعادل اکولوژیکی در منطقه خوزستان باشد. به منظور بررسی امکان برداشت سبز نیشکر و اثرات آن بر شاخصهای زراعی و فیزیولوژیکی ارقام نیشکر، آزمایشی در کشت و صنعت امام خمینی واقع درشمال خوزستان در سال زراعی 1395-1394 اجرا شد. آزمایش به صورت کرتهای خرد شده بر پایه بلوکهای کامل تصادفی که ارقام نیشکر زودرس (CP48-103)، میانرس (CP69-1062) و دیررس (CP73-21) بهعنوان کرت اصلی و پنج روش برداشت و عملیات راتونینگ بهعنوان فاکتور فرعی با چهار تکرار درنظر گرفته شد. نتایج مقایسه میانگینها نشان داد، برداشت سبز بر بیشتر صفات زراعی نیشکر اثر منفی داشت. عملکرد در روش برداشت سبز بهطور متوسط 12/5 درصد در مقایسه با روش متداول کاهش یافت. از طرف دیگر در روشهای برداشت سبز حجم آب مصرفی کاهش قابل ملاحظهای (10 هزار متر مکعب در هکتار) داشت. با توجه به معضل اساسی آب در کشور و بخش کشاورزی برداشت سبز نیشکر میتواند نقش مهمی در پایداری اکوسیستم و تولید نیشکر در خوزستان داشته و موجب بهرهبرداری بهتر از منابع شود.