Rahimi A, Jahanbin S, Salehi A, Faraji H. Effect of Mycorrhizal Fungi on Mucilage Active Ingredient and Osmotic Regulators of Borage (Borago officinails L.) under Water Stress. Iranian Journal of Applied Ecology 2025; 13 (2) :79-92
URL:
http://ijae.iut.ac.ir/article-1-1235-fa.html
رحیمی علی، جهانبین شاهرخ، صالحی امین، فرجی هوشنگ. تاثیر قارچ مایکوریزا بر ماده مؤثره موسیلاژ و برخی تنظیم کننده های اسمزی گیاه گاوزبان (.Borago officinails L) تحت تنش آبی. بوم شناسي كاربردي. 1403; 13 (2) :79-92
URL: http://ijae.iut.ac.ir/article-1-1235-fa.html
بخش تحقیقات جنگلها، مراتع و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایران.
چکیده: (177 مشاهده)
تنش آبی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر عملکرد گیاهان است. با توجه به تأثیر بالقوه قارچ مایکوریزا بر تعدیل اثر تنش آبی بر عملکرد گیاه گاوزبان ، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی ، اجرا گردید. تنش آب به عنوان عامل اصلی در سطوح آبیاری پس از 30، 60، 90، 120 و 150 میلیمتر تبخیر آب از تشتک تبخیر کلاس A و قارچ مایکوریزا به عنوان عامل فرعی در سطوح عدم کاربرد، کاربرد گونه Glomus mosseae و کاربرد گونه G. intraradices در نظر گرفته شد. برای موسیلاژ گل ، برهمکنش آبیاری و قارچ معنی دار بود. در سطوح آبیاری پس از 120 و 150 میلیمتر تبخیر کاهش درصد موسیلاژ گل مشاهده گردید، اما کاربرد قارچ در این سطوح شرایط را تغییر داد و منجر به افزایش موسیلاژ شد. در سطوح آبیاری پس از 90، 120 و 150 میلیمتر تبخیر آب از تشتک تبخیر، کاهش پرولین و قند محلول در سطوح آبیاری پس از 60، 90، 120 و 150 میلیمتر تبخیر در شرایط حضور قارچ مایکوریزا نسبت به عدم کاربرد قارچ مشاهده شد. بر اساس نتایج ، تیمار آبیاری پس از 90 میلیمتر تبخیر و کاربرد قارچ G. mosseae توصیه می شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى