Iranian Journal of Applied Ecology
بوم شناسي كاربردي
Iranian Journal of Applied Ecology
Agriculture
http://ijae.iut.ac.ir
1
admin
2476-3128
2476-3217
doi
fa
jalali
1396
6
1
gregorian
2017
9
1
6
2
online
1
fulltext
fa
ارتباط طول زنجیره غذایی با تراکم ماهیان صید شده در نواحی جنوب غربی دریای خزر
Relationship Between Length of Food Chain of the South-west Caspian Sea and the Abundance of Captured Fish
عمومى
General
پژوهشي
Research
<span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">زندگی میلیونها نفر در حاشیه جنوبی دریای خزر با فعالیت شیلاتی عجین گشته در حالیکه ذخایر آبزیان آن از روابط پیچیده اکولوژی برخوردار هستند. در این مطالعه میزان صید ماهیان مناطق مختلف در ارتباط با طول زنجیره غذایی با استفاده از تکنیک ایزوتوپهای پایدار کربن و نیتروژن بررسی گردید. میانگین صید ده ساله ماهیان استخوانی در پرههای استان گیلان در مناطق آستارا، هشتپر، انزلی، کیاشهر، لنگرود و چابکسر بررسی شد.</span></span> <span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">طول زنجیره غذایی با مقادیر ایزوتوپ نیتروژن<sup>15</sup> صدف </span></span><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">(</span></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">Cerastoderma glucaum)</span></span></span> <span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">بهعنوان اولین مصرف کننده، ماهی سوف </span></span><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">(</span></span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">Sander lucioperca)</span></span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;"> و شگ ماهی براشنکویی </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">Alosa braschnokowi</span></span></span> <span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">بهعنوان موجودات بالای شبکه محاسبه شد. نتایج نشان داد که مقدار </span></span><sup><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-size:9.0pt;">13</span></span></sup><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-size:9.0pt;">C</span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:cambria,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">δ</span></span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;"> و </span></span><sup><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-size:9.0pt;">15</span></span></sup><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-size:9.0pt;">N</span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:cambria,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">δ</span></span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;"> مبنا از مناطق مختلف تفاوت معنیدار داشته است. مقدار</span></span><sup><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-size:9.0pt;">13</span></span></sup><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-size:9.0pt;">C </span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:cambria,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">δ</span></span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;"> در آستارا کمترین (7/21-</span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">‰</span></span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">) </span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">و</span></span> <span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">در</span></span> <span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">چابکسر</span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;"> (1/20- </span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">‰</span></span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">) </span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">ب</span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">یشترین بود در حالیکه مقدار </span></span><sup><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-size:9.0pt;">15</span></span></sup><span dir="LTR" style="font-style:normal;"><span style="font-size:9.0pt;">N</span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:cambria,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">δ</span></span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;"> در آستارا بیشترین (7/5 </span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">‰</span></span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">) </span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">و</span></span> <span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">در</span></span> <span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">مناطق</span></span> <span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">ک</span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">یاشهر و چابکسر کمترین</span></span><br>
<span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">(2/4 </span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">‰</span></span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">) </span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">بود</span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">. </span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">طول</span></span> <span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">زنج</span></span><span style="font-style:normal;"><span style="font-size:12.0pt;">یره غذایی در ناحیه کیاشهر بهشکل معنیداری بیشتر از سایر مناطق بود. اگر چه میزان صید ماهیان با شاخص طول شبکه غذایی در مناطق مختلف همخوانی داشته نمیتوان نقش رهاسازی بچه ماهیان را در فعالیتهای بازسازی ذخایر کم اهمیت دانست. </span></span>
<div style="text-align: justify;"></div>
<div style="text-align: justify;">The fishery activities affect the lives of millions of people who live near the south of Caspian Sea, where the aquatic stocks have sophisticated ecological relationships. In this study, carbon and nitrogen stable isotope technique was applied as an ecological tool to interpret the fish catch values of different areas in relation to food chain. The average values of Captured bony fishes in six regions of Guilan province, including Astara, Hashtpar, Anzali, Kiashahr, Langroud and Chaboksar, were compared. For calculating food chain length using nitrogen stable isotope; <em>Cerastoderma glucaum</em> was considered as primary consumers for baseline values and two species <em>Sander lucioperca</em> and <em>Alosa braschnokowi</em> as top predators. The results showed that stable isotope ratios of δ<sup>13</sup>C and δ<sup>15</sup>N varied in different regions. The δ<sup>13</sup>C value was the lowest and the highest in Astara and Chaboksar (-21.7 ‰ and -20.1 ‰, respectively) while the δ<sup>15</sup>N value was the highest (5.7 ‰) in Astara and the lowest (4.2 ‰) in Chaboksar and Kiashahr. The highest calculated food chain length among the regions belonged to Kiashahr. Although a schematic correlation was observed between the aboundance of Captured fish and the length of food chain in different regions, the role of releasing millions of fish fries annually is also crucial in fish stock rehabilitation.</div>
ایزوتوپ پایدار, کربن و نیتروژن, سطح تروفی, صید ماهی
Stable isotope, Carbon and nitrogen, Trophic level, Fishing
15
26
http://ijae.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-144&slc_lang=fa&sid=1
A.
Mirzajani
علیرضا
میرزاجانی
10031947532846007952
10031947532846007952
No
Dept. of Environ., Faculty of Natur. Resour., Univ. of Tehran, Tehran, Iran.
گروه مهندسی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
A. H.
Hamidian
امیرحسین
حمیدیان
a.hamidian@ut.ac.ir
10031947532846007953
10031947532846007953
Yes
Dept. of Environ., Faculty of Natur. Resour., Univ. of Tehran, Tehran, Iran. Inland Waters Aquaculture Research Center (Bandar Anzali), Iranian Fisheries Sci. Res. Institute, Agric. Res. Edu. and Extension Organization (AREEO), Iran.
گروه مهندسی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، بندر انزلی
M.
Karami
محمود
کرمی
10031947532846007954
10031947532846007954
No
Dept. of Environ., Faculty of Natur. Resour., Univ. of Tehran, Tehran, Iran.
گروه مهندسی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران