%0 Journal Article %A Azizpanah, َََA. %A Fathi, R. %T Analysis of Energy Structure and Greenhouse Gas Emissions of Walnut Orchards; a Case Study in Ilam Region %J Iranian Journal of Applied Ecology %V 10 %N 2 %U http://ijae.iut.ac.ir/article-1-1056-fa.html %R 10.47176/ijae.10.2.13351 %D 2021 %K Cob Douglas, Greenhouse Gases, Climate Changes, Ilam, %X هدف از این مطالعه، مقایسه و تحلیل الگوی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه‌ای در اندازه‌های مختلف باغات تولید گردو در منطقه ایلام بود. میانگین کل انرژی مورد نیاز برابر با 65334/82 مگاژول بر هکتار برآورد شد. سوخت دیزل، آب آبیاری و ماشین‌ها به‌ترتیب با 57/4، 12/55 و 10/65 درصد، پرمصرف‌ترین نهاده‌های انرژی در تولید گردو بودند. بازده انرژی 1/05 و بهره‌وری 0/04 کیلوگرم بر مگاژول به‌دست آمد. میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای برای تولید گردو برابر با 2496/5 کیلوگرم دی¬اکسیدکربن در هکتار محاسبه شد. سه نهاده سوخت دیزل، کود حیوانی و کود نیتروژن با 73/62، 16/82 و 2/92 درصد، بیشترین آلایندگی محیط¬زیستی را در تولید گردو داشتند. ضرایب رگرسیونی به‌دست آمده از تابع کاب-داگلاس برای نهاده‌های نیروی انسانی، ماشین‌ها، سوخت دیزل و سموم شیمیایی، مثبت و در مورد نهاده‌های کود شیمیایی و آبیاری، منفی هستند. نتایج برآورد اقتصادسنجی و تحلیل حساسیت نهاده‌های تولید گردو نشان داد با افزایش یک مگاژول بر هکتار در انرژی نهاده‌های نیروی انسانی، ماشین‌ها، سوخت دیزل، کود شیمیایی، کود دامی، آبیاری، سموم شیمیایی، الکتریسیته و هرس، عملکرد به‌ترتیب معادل 0/26، 0/03، 0/001، 0/25-، 0/004، 0/15-، 0/36، 2/78 و 0/16 کیلوگرم بر هکتار افزایش می‌یابد. %> http://ijae.iut.ac.ir/article-1-1056-fa.pdf %P 33-50 %& 33 %! %9 Research %L A-10-1335-1 %+ University of Ilam %G eng %@ 2476-3128 %[ 2021