TY - JOUR T1 - The Effect of Changing the Harvesting Method on the Agronomic and Physiological Characteristics of Sugarcane Cultivars TT - اثر تغییر روش برداشت بر شاخص‌های زراعی و فیزیولوژیکی ارقام نیشکر JF - IJAE JO - IJAE VL - 8 IS - 1 UR - http://ijae.iut.ac.ir/article-1-921-fa.html Y1 - 2019 SP - 19 EP - 32 KW - Green harvesting KW - Trash blanket KW - Yield KW - Water consumption KW - Nitrogen N2 - جایگزینی روش متداول برداشت نیشکر (سوزاندن مزرعه قبل از برداشت) با روش برداشت سبز می­تواند یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر پایداری تولید نیشکر و حفظ تعادل اکولوژیکی در منطقه خوزستان باشد. به­ منظور بررسی امکان برداشت سبز نیشکر و اثرات آن بر شاخص­های زراعی و فیزیولوژیکی ارقام نیشکر، آزمایشی در کشت و صنعت امام خمینی واقع درشمال خوزستان در سال زراعی 1395-1394 اجرا شد. آزمایش به­ صورت کرت­های خرد شده بر پایه بلوک­های کامل تصادفی که ارقام نیشکر زودرس (CP48-103)، میان‌رس (CP69-1062) و دیررس (CP73-21) به­عنوان کرت اصلی و پنج روش برداشت و عملیات راتونینگ به‌عنوان فاکتور فرعی با چهار تکرار درنظر گرفته شد. نتایج مقایسه میانگین­ها نشان داد، برداشت سبز بر بیشتر صفات زراعی نیشکر اثر منفی داشت. عملکرد در روش برداشت سبز به‌طور متوسط 12/5 درصد در مقایسه با روش متداول کاهش یافت. از طرف دیگر در روش­های برداشت سبز حجم آب مصرفی کاهش قابل ملاحظه­ای (10 هزار متر مکعب در هکتار) داشت. با توجه به معضل اساسی آب در کشور و بخش کشاورزی برداشت سبز نیشکر می‌تواند نقش مهمی در پایداری اکوسیستم و تولید نیشکر در خوزستان داشته و موجب بهره‌برداری بهتر از منابع شود. M3 10.29252/ijae.8.1.19 ER -