@ARTICLE{Siahpoosh, author = {Moradi, R. and Siadat, S. A. and Siahpoosh, A. and Bakhshandeh, A. and Moradi Telavat, M. R. and }, title = {The Effect of Changing the Harvesting Method on the Agronomic and Physiological Characteristics of Sugarcane Cultivars}, volume = {8}, number = {1}, abstract ={جایگزینی روش متداول برداشت نیشکر (سوزاندن مزرعه قبل از برداشت) با روش برداشت سبز می­تواند یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر پایداری تولید نیشکر و حفظ تعادل اکولوژیکی در منطقه خوزستان باشد. به­ منظور بررسی امکان برداشت سبز نیشکر و اثرات آن بر شاخص­های زراعی و فیزیولوژیکی ارقام نیشکر، آزمایشی در کشت و صنعت امام خمینی واقع درشمال خوزستان در سال زراعی 1395-1394 اجرا شد. آزمایش به­ صورت کرت­های خرد شده بر پایه بلوک­های کامل تصادفی که ارقام نیشکر زودرس (CP48-103)، میان‌رس (CP69-1062) و دیررس (CP73-21) به­عنوان کرت اصلی و پنج روش برداشت و عملیات راتونینگ به‌عنوان فاکتور فرعی با چهار تکرار درنظر گرفته شد. نتایج مقایسه میانگین­ها نشان داد، برداشت سبز بر بیشتر صفات زراعی نیشکر اثر منفی داشت. عملکرد در روش برداشت سبز به‌طور متوسط 12/5 درصد در مقایسه با روش متداول کاهش یافت. از طرف دیگر در روش­های برداشت سبز حجم آب مصرفی کاهش قابل ملاحظه­ای (10 هزار متر مکعب در هکتار) داشت. با توجه به معضل اساسی آب در کشور و بخش کشاورزی برداشت سبز نیشکر می‌تواند نقش مهمی در پایداری اکوسیستم و تولید نیشکر در خوزستان داشته و موجب بهره‌برداری بهتر از منابع شود. }, URL = {http://ijae.iut.ac.ir/article-1-921-fa.html}, eprint = {http://ijae.iut.ac.ir/article-1-921-fa.pdf}, journal = {Iranian Journal of Applied Ecology}, doi = {10.29252/ijae.8.1.19}, year = {2019} }