دوره 5، شماره 18 - ( زمستان بوم شناسی کاربردی 1395 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 100-85 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی، خلخال
چکیده:   (7444 مشاهده)

درختان پوسیده و خشکه‌دارها از اجزاء مهم اکوسیستم‌های جنگلی بوده و نقش مؤثری در حفظ تنوع زیستی جنگل‌ها دارند. در این تحقیق فراوانی و مشخصات درختان قطور سالم، پوسیده و خشکه‌دارهای با قطر برابر سینه بزرگ‌تر از 60 سانتی‌متر در دو پارسل بهره‌برداری شده به شیوه تک‌گزینی و حفاظت شده در جنگل ناو اسالم گیلان مورد بررسی قرار گرفت. جمع‌آوری داده‌ها از طریق طرح نمونه‌برداری منظم تصادفی با فواصل 100 متر و پلات‌های 20 آری انجام گرفت. نتایج نشان داد فراوانی و حجم درختان قطور در پارسل بهره‌برداری شده نسبت به پارسل حفاظت شده کمتر است (01/0>P ). درختان پوسیده و خشکه‌دارها در پارسل حافظت شده دارای ارتفاع و قطر بیشتری نسبت پارسل بهره‌برداری شده بودند (01/0>P ). هم‌چنین درختان قطور در پارسل حفاظت شده از تعداد گونه‌های بیشتر و توزیع فراوانی یکنواخت‌تر نسبت به پارسل بهره‌برداری شده تشکیل شده بودند. فراوانی حفره‌های ایجاد شده توسط پرندگان برروی تنه درختان پوسیده و خشکه‌دارها در پارسل حفاظت شده بیشتر از پارسل بهره‌برداری شده به‌دست آمد. حفاظت از درختان پوسیده و خشکه‌دارها و باقی گذاشتن تعداد بیشتری از گونه‌های مختلف درختان قطور در توده برای حفظ ساختار طبیعی و تنوع زیستی این جنگل‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است.

متن کامل [PDF 690 kb]   (2583 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.